maandag, april 23, 2007

Software, my case [part1:browsing]

Natuurlijk kent iedereen Internet Explorer en de meesten ook al Firefox.

Maar kennen jullie deze rariteiten?

  1. Avant Browser: gratis programma dat de 'motor' van Internet Explorer (IE) gebruikt om veel meer functionaliteiten te kunnen bieden. De 'tabs' in Avant Browser waren er al veel langer voordat ze in IE kwamen. Bevat heel wat handige tools o.a. popup-/afbeeldingen-/flash-blocking, mousegestures, etc.
  2. Maxthon: praktisch 100% gelijkaardig aan Avant Browser. Is iets minder m'n favoriet. Zou overgekocht zijn door Google. Waarom weten we nog niet :-)
  3. TheWorld 2.0: m'n instant favoriet van het moment. Een browser die net als de vorige twee de engine van IE gebruikt, maar die er veel vetter uitziet! Het wordt door een bende spleetogen gemaakt, maar voor één keer kan je niet zeggen: t'is weer 'Made in China', want de kwaliteit is echt hoog! Spijtig genoeg zijn de userforums in't Chinees, daar zijn we dus niet veel mee.
  4. Opera: Browser die zich steeds opnieuw probeert te bewijzen. Bevat keer op keer de nieuwste tools om het internet op een andere manier te gebruiken.
  5. Netscape: old-school brol, verticaal klasseren a.u.b., wordt enkel nog gebruikt in bibliotheken om studenten te kloten.
  6. Mozilla (Niet te verwarren met Mozilla Firefox! Iedereen in m'n omgeving heeft het over Mozilla dit, Mozilla dat, maar als ik op hun pc ga kijken, staat er wel Firefox geïnstalleerd.) Voorloper van Firefox, meer uitleg op hun site. Mozilla heb ik gebruikt, tot Firefox uitkwam.
  7. Flock: sociaal - vriendelijk - uitdagend, deze browser moet je eens geprobeerd hebben. Bevat alle tools om op het Web 2.0 te surfen.
  8. Songbird: naar muziek luisteren en tegelijk op het net surfen in 1 programma? Dan is dit je ding! Heeft enorm wat mogelijkheden, maar is nog volop in ontwikkeling en heeft nog wat last van kinderziektes.
  9. PhaseOut: Zalig cool! Proberen als je tijd hebt! Was enkele jaren geleden de natte droom onder de browsers.
  10. Browzar: Licht&snel. edit: zou spyware bevatten volgens sommige bronnen, maar heb zelfs niets gevonden. Waarschijnlijk gaan deze geruchten over een oudere versie.
  11. Orca: in mijn ogen de meest-belovende browser: een mash-up van IE en Firefox, van de makers van Avant Browser. Op het userforum van Avant is een beta-versie te downloaden.
  12. ... andere? zie Google of Wikipedia...

Geen opmerkingen: